18 Ekim 2016 Salı

Yemek Yazarlığı Dersinden Eklektik Yemek Tarifi

Kremalı Hardallı Tavuk*

Malzemeler:

Tavuk
Tereyağı
Patates
Biber
Mantar
Sarımsak
Hardal
Tuz 
Kekik
Krema
Yoğurt
Turşu

Hazırlanışı:

Tavuğu iri parçalar halinde doğruyoruz. Tencerenin içine tereyağını koyup üzerine doğradığımız tavukları ilave ediyoruz. Diğer yandan patates, biber ve mantarı doğruyoruz. Tavuklar biraz piştikten sonra içine patates, biber ve mantarı ikave ediyoruz. Sarımsakları ince ince dilip onları da ilave ediyoruz. Daha sonra üzerine hardal sosu, tuzu ve kekiği ilave ediyoruz. Pişmeye yakın kremayı da tencereye koyuyoruz. Piştikten sonra yoğurt ve turşuyla servis ediyoruz.

* Bu tarif hayali bir kurgudur, henüz denenmemiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder